Stipendier att söka för studenter vid Teologen

Som student har du möjlighet att söka ett stort antal stipendier som utlyses av Uppsala universitet. Ett 80-tal stipendier riktar sig särskilt till Teologens studenter. Det finns alltså goda möjligheter att få ett stipendium - och det är därför också en mycket god idé att söka ett eller flera.

De flesta stipendier ledigförklaras i början av terminerna men det finns även några som utlyses vid senare tillfällen under läsåret. Dessa stipendier riktar sig ofta till specifika sökandegrupper.

På universitets sida om stipendier hittar du mer information, aktuella stipendier samt blanketter för rekvisition och bevakning. Alla stipendier söks genom webbansökan.

TIPS!

Använd sökmotorn och sök på Teologiska fakulteten. Du kommer att bli förvånad över hur många stipendier det finns för vår fakultet. Varför inte börja planera för nästa termin redan nu?

Behörighet och urval

Stipendier utgår endast till heltidsstuderande.

Det så kallade stipendietaket reglerar att en student inte kan tilldelas flera mindre stipendier till ett belopp överstigande taket, för närvarande 40 050 kronor per år.

Om behörighet till visst stipendium ska styrkas måste sådana handlingar bifogas. Information gällande bestämmelser för de olika stipendierna hittar du under respektive stipendium.

Senast uppdaterad: 2023-08-18