Presentation av nya doktorandprojekt inom fältet Judiska studier i Sverige (och Finland)

• Date: –17:00
  • Location: Engelska parken sal 2-K1023
  • Website
  • Organiser: Forum för judiska Studier
  • Contact person: Lars M. Andersson
  • Seminarium

Adam Lundberg, Kulturgeografi UU, “Contested Jewish place after the holocaust. Spatial memories and landscape ruination in Berlin and Malmö”

Martin Englund, Historia SH, ”Migrantgenerationen 68”

Victoria Orden Martinez, Historia, LiU, “Afterlives: Histories of women concentration camp survivors in Sweden”

Julia Sahlström, Historia, SU, “Memory and Justice: Swedish-Jewish Responses to the Holocaust. SU

Miriam Sellén, Hebreiska bibelns exegetik UU, "Dangers, Borders and Intimacy: Sacrifice and Covenant in Early Rabbinic Texts"

Mercédesz Czimbalmos, Religionshistoria/Judaistik, ÅA, “Discourses on intermarriage and conversion among Finnish Jewry, relating it to research on changing values in and religious outlooks of contemporary Scandinavia”.

Evenemanget är främst avsett för doktoranderna och deras handledare men eventuella övriga intresserade är också välkomna.