FRÅGA UPPSALA!

2019-06-17

Den 21/5 kom 75 elever från Hågadalsskolan, ett tiotal föräldrar och tre lärare till Humanistiska teatern vid Uppsala universitet för att ställa frågor till olika vetenskapspersoner; en läkare, två biologer, en egyptolog, en polis och en teolog. Tioåringarna hade förberett ett stort antal utmanande frågor som de medverkande försökte svara på. Det blev ett livaktig och kunskapsrikt pass som diskuterade frågor som: Hur kom det första livet till? Hur fungerar DNA? Vilken är den giftigaste växten? Vad gör man om man blir förföljd av en person? Varför skriker bebisar så mycket? Har du rört en mumie någon gång? Vad är meningen med livet? Alla medverkande, barn som vuxna, lärde sig mycket nytt, om världen och varandra. Vi hoppas att detta uttryck för universitets tredje uppgift kommer att bli ett återkommande event!

Lotta Sellberg, Tove Bergman och Tove Ohlström (lärare), Weronika Axelsson (grönbiolog), Erik Axelsson (vitbiolog), Rebecka Hjelm (polis), Nils Billing (egyptolog/religionsvetare), Anna Rostedt Punga (läkare) och Maria Essunger (teolog)