”The ever-changing eternal evil” på TEDxUppsalaUniversity

2018-10-18

Två av våra doktorander, Natalie Lantz och Petter Spjut, har blivit inbjudna att hålla föredrag på TEDxUppsalaUniversity den 24 november. Titeln på föredraget är: ”The ever-changing eternal evil”.
Natalie och Petter var ansvariga för den mycket populära sommarkursen ”En satans idéhistoria”, som vi ger igen nästa sommar.

TEDxUppsalaUniversity är ett lokalt organiserat event som följer i samma spår som det klassiska TED och de berömda TED Talks.

TED står för Technology, Entertainment, Design (teknik, underhållning, formgivning) och är en årlig tvärvetenskaplig konferens i Vancouver, Kanada. TED Talks är namnet på de föredrag som hålls under själva konferensen av kända föredragshållare. Hans Rosling har hållit TED Talks och så har även bland annat Bill Clinton, Al Gore och Billy Graham.

I “The Ever-Changing Eternal Evil” får vi följa Satans fotspår genom millennier av mänsklig mytologi. Hur och varför hemsöks vi fortfarande av antika föreställningar om ondska? Antik demonologi kan ge häpnadsväckande insikter i det mänskliga psyket. Genom att skärskåda den djävulske Andre och föreställningar om inre demoner får vi perspektiv på vår samtid såväl som vårt förflutna.
Länk till eventet

Natalie och Petter: "För några månader sedan fick vi ett oväntat mejl: TEDx-teamet hade hört talas om vår kurs En Satans idéhistoria och ville intervjua oss. Nervösa mötte vi upp teamet på ett café i Uppsala. De grillade oss i två timmar. Efter en månads otålig väntan kom äntligen beskedet: vi skulle bli Ted-talare!!! Nu arbetar vi intensivt med alla förberedelser: vårt tal ska granskas i flera omgångar, vårt framträdande ska slipas av experter inom public speech, vi ska stämma av med filmteamet och - roligast av allt - vi ska ha en hel dags workshop med de andra talarna."

Bilden visar när Natalie och Petter precis skrivit på kontraktet för att bli TEDx-talare