Boende för teologistudenter


Om du söker du en studentbostad så finns det flera alternativ. En väg för att hitta en bostad i Uppsala är att vända sig till någon av nationerna. De har ett skiftande antal studentrum och som medlem kan du ställa dig i kö. En annan väg är att ställa sig i kö hos Studentstaden, som är stadens största förmedlare av studentbostäder. Du kan även gå in på studentkårens sajt Studentboet som ger information om lediga studentbostäder i Uppsala. 

Ansgarsgården

Stiftelsen Ansgarsgården är ett kyrkligt studenthem och består av två hus vid Studentvägen, med gångavstånd till de centrala delarna av staden. Bostäderna är i första hand till för de studenter i Uppsala som förväntas ha glädje av gudstjänst och gemenskap i Sankt Ansgars kyrka.

De flesta av Ansgarsgårdens 120 hyresgäster bor i tre- eller fyrarumskorridorer där man delar duschrum, toalett och kök. Rummen uthyres omöblerade.

Norrbyhus

Stiftelsen Norrbyska studenthemmet som ofta kallas Norrbyhus driver ett korridorsboende för teologie studerande, med avsikt att bli präst i Svenska kyrkan, vid S:t Johannesgatan 16 i centrala Uppsala.

Huset har 24 studentrum och allmänna utrymmen såsom bibliotek och salong. De som studerar vid teologen ställer sig i en särskild kö. Rummen uthyres med en grundmöblering.